tisdag 29 november 2011

Projekt julkort

Kom tillbaka syrran!

Aj, du mosar mig brorsan!

Nej, vi har ingen lust att kolla in i kameran!
Ja, man har ju en liten vision om hur har tänkt att julkortet ska se ut. Ingen av dessa är väl direkt målbilden. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen! Det får man ju förstå att  barnen inte alltid kommer göra som mamma och pappa vill. :)

(Jaja, nu håller vi tummarna för att Alli somnar snart. Hon borde ha somnat för flera timmar sen jue.)
Natti natti.

måndag 28 november 2011

Saknaden


efter brorsan är nog stor. Här hittade jag henne letandes efter bror sin, antar jag. Det är här de brukar busa och fnittra ihop, mina finaste ungar!


Hoppas brorsan kommer hem snart då för den här morsan börjar också längta för mycket efter honom ;)

Julpyssel

God morgon! :)

Åh, Alli sov så bra hela natten och i egen säng. Helt underbart! Det kanske finns hopp för henne också! :) Jag pratade med mamma tidigare och hon sa att även Elve hade sovit jättebra. Toppen! 

Nu på morgonen har jag slagit in lite julklappar och lyssnat på julmusik för första gången för i år. Så mysigt! Det finns så mycket jag skulle vilja göra idag men jag känner mig inte helt kry än. Får passa på att vila lite nu när Alli sover middag och Elve är på äventyr med mormor. 

Hoppas ni får en fin dag!


söndag 27 november 2011

Adventsfirande i feberdimman

Idag har vi varit över till päronen på lite adventsmys. Det vankades massa julegotter såklart! Det kändes nästan som lilljul med julmat och t.o.m gröt på kvällskvisten.

Det satt fint för den här sjuklingen. Har ont i tutten igen och feber och grejer. Ska bli så himla skönt att slippa sånt här när Alli behagar att börja äta riktig mat! Men nu är det så här och det är bara att kämpa sig igenom.


Nu är min finaste man iväg till affären i stormen. Han måste ha varit riktigt gottesugen när han gav sig iväg så lätt. :) Vi får fortsätta mysa nu när Alli vaknade oxå. Japp, blir nog en lång kväll igen!


Elve sover hos mormor och morfar helt själv i natt. Lite läskigt men han klarar sig nog fint! Mamma messade nyss och sa att han hade somnat åtta utan gnäll. Skönt!


Nu kom han hem så nu blir det mys för hela slanten!
Sköt om er!

fredag 25 november 2011

Säg nej!

Gaah! 

Jag måste verkligen lära mig att säga nej! Fattar inte! De där försäljarna är verkligen bra på att snacka och jag känner mig taskig om jag säger nej.

Ja, jag har gått i fällan igen! Jag släppte t.o.m. in de i lägenheten! Vad är det om? De kom från ComHem och erbjöd mig ett bättre avtal. Men varför tappar jag hjärnan när jag ska snacka med försäljare? Vi har ju inget avtal med de innan så hur sjutton ska avtalet bli bättre eller billigare?

Japp, Marcus blev skitsur! Tur att man alltid kan ångra alla köp. Det får väl bli kvällens uppgift. :)

Någon som har samma problem och vill gå en säga nej-kurs? Observera att det bara gäller försäljare, annars har jag inga problem att säga nej (kanske) ;)

Nu ska denna morsan gå och fila på försvarstalet tills maken kommer hem! 

Trevlig fredagskväll till er alla!



torsdag 24 november 2011

Dagens outfit

Det började ganska bra..

..sedan tog morsan ut nappen för att 
hon tyckte att det såg bättre ut.

Men se, det var inte populärt!

Han har i alla fall på sig tröja (body) och byxor från Lindex. Tossorna (ja, jag säger så) är från Bellio.

Nu vankas här middag!
See ya!

onsdag 23 november 2011

Pieru

Är det konstigt att bli stolt när ens unge säger -Pierrru? Klart och tydligt var det! :)
Vi satt och åt middag när han råkade släppa sig, därav ordvalet. 

(Pieru betyder prutt/fjärt på finska.)

Ja, man får vara glad för det lilla! 

Tillägg: Självklart blev jag mest stolt över att han sa det på finska!

Nästan som julafton

Idag fick jag hämta ut inte mindre än två paket på posten. Alltid lika kul, fastän det är man själv som beställt skiten :)

Det ena paketet innehöll julgardiner till köket och vardagsrummet som åker upp till helgen. Visar bilder när allt är klart! 

Det andra är lite mer spännande! Massa fina julklappar till Elve! Det bästa är att allt är ekologiskt! Jeej! Får nog ta bilder och visa er, de är såå fina. De kommer från www.oiidesign.se . Där handlar även denna bloggaren. :)

Nog om paketen, idag ska här plockas och fixas så det inte blir så jobbigt att städa och julpynta i helgen. Funderar på om gardinerna behöver tvättas innan de åker upp. Hur noga är ni med sånt? 

På återseende!

tisdag 22 november 2011

Tell me the secret

Är det bara jag som har lust att bara lägga mig ner ibland? Eller bara dra ut och andas lite. Vad som helst egentligen, bara man kommer ifrån lite.

Ja, jag pratar om barnen. Det dyrbaraste jag har och någonsin kommer att ha. Men oj vad de kan fresta på ens tålamod och ork! Det är helt galet ibland. Är det så att de lär sig alla svaga punkter redan i magen? Det är nästan magiskt vad de kan.. 

Gaah!

Vad är er hemlighet för att ni ska vara så bra föräldrar som möjligt? Hur gör ni för att orka? För det kan väl inte bara vara jag som blir knäpp ibland? Alla tricks tages tacksamt emot! Bara ut med de!

Ja, denna morgonen har inte börjat bra direkt..  Hoppas på en finare fortsättning.

Sol till alla er fantastiska föräldrar!

måndag 21 november 2011

Minns tillbaka





Åh, vilken härlig dag det var! Några fler som skulle kunna tänka sig att gifta sig varje år? :)
Det är fantastiska Brigitte Grenfeldt som fotograferat, rekommenderas starkt! 

(Ps. Min klänning är till salu om någon är intresserad!)

Kanske..


..att vi kämpar för hårt med att få henne att äta?

söndag 20 november 2011

Matkampen

Kampen fortsätter.. Idag har Alli fått mangopuré. Fick ju i henne några skedar i alla fall! 

Jag bara undrar hur länge  en liten människa kan leva på enbart bröstmjölk? Tror det blir denna morsan som slänger in handduken först.. Speciellt när hon kommer och spyr en rätt i nacken. Ogillas starkt!

Hur länge hon har helammat? Njae, bara nio månader snart.

Gaah!  

Det hårda livet..

Dagens projekt;

Gå till affären och köpa blöjor. 

Det innebär att jag måste pallra mig ur soffan, klä på tre personer, hiva ut vagnen ur förrådet, klämma ner ungarna i den och iväg!

Hm.. hårt liv! 

See ya!

Tillägg: Uppdrag slutfört!