onsdag 29 februari 2012

God morgon!

Ursäkta denna lilla bloggtorka (om nu någon märkt den). 

Elve har sitt första sportlov och jag har fullt upp med att roa mina barn och hänga med andra mammor och barn. Än så länge har vi haft en fantastisk vecka! Tänk vad mycket lite vuxensällskap kan göra för själen. Då blir en ju en helt ok mamma helt plötsligt!

Snart ska vi iväg på äventyr igen så alla kiddosar får leka av sig. Mys!

Ikväll blir det ännu mer trevligheter för denna tanten! Då ska jag på middag med vänner hos en vän. Vi kör lite "halv sju hos mig" i gänget. Alltid lika uppskattat! Undrar när jag ska hinna få till en middag. Nåja, den ska nog hinnas med under året. Långt kvar.

Ja, vad mer? Inget spec, nu vet ni vad jag pysslar med hela veckan i alla fall. Leker och leker och leker. Min sportning detta sportlov blir promenaderna till och med de andra morsorna. (Har fått träningsförbud av mannen min pga förkylningen.) 

Nehe, nu måste jag städa lite här hemma sen ska vi dra iväg!
Hoppas ni har en härlig vecka!

See you later, aligator!

fredag 24 februari 2012

Crazy baby

Vår bebis gör skäl för sitt namn.



Igår klättrade hon upp på bordet och för någon dag sen klättrade hon upp på kökspallen och nappade åt sig pappas ögonsten (mobilen). Inte illa pinkat! Tänk att det går så fort från att bara ha krypit till allt detta! Snart har vi ju ingen bebis längre.

Sjukdomens dagar

Igår hade jag en helt fantastisk dag!

Elve är äntligen frisk= ingen feber så han fick vara på förskolan. Marcus lämnade honom så jag hann äta frukost i lugn och ro och bara njuta av lugnet.

Vid lunch kom finvännerna på besök och vi gjorde ugnspannkaka. Mums! Det var så härligt att bara få sitta ner och prata och skratta. Liten vuxensällskap efter flera veckors sjukdomar satt himla fint!

Det var även helt perfekt promenadväder (våren gjorde sig påmind) så en runda hanns med innan Elve skulle hämtas. Älskar sådana dagar!

Idag däremot. Idag skulle jag kunna ligga i sängen hela dagen med täcket uppdraget till öronen. Mina älskade ungar har smittat mig med snorsjukan. Man kan säga att jag lider av snorhjärna. Helt matt och snurrig. Nej, idag är ingen höjdardag.

Nu räknar jag ner timmarna till mannen kommer hem, typ. Han får jättegärna komma hem tidigt och en stor godispåse på fickan skulle inte göra mig ledsen.

Hoppas ni får en bra fredag!

tisdag 21 februari 2012

Trötter

Mycket Alli nu men det är det värt. Idag somnade hon på mattan, mitt i leken.


Lägg märke till bilarna. Hon hittade brorsans bilgömma under kudden. Precis i sista stund för sen kom John Blund. 

Nu sover hon gott i sin säng och Elve leker med bilarna i lugn och ro. 

måndag 20 februari 2012

Alli går

snart, snart. Hon gick sina första fyra steg idag! Kan tänka mig att hon springer lagom till sin ettårsdag. För några månader sen hade hon en lite slappare stil.




Älskade unge!

Brutet ben

Jahapp! Nu är det verkligen dags för pension. Snyft. Eller tror ni att benet går att gipsa?


Helgen som var

Denna helgen har bestått av himla kärt besök enda från Jönköping. Helt underbart att du kom förbi, även om det blev alldeles för kort. Längtar till nästa gång.

Jag har torkat Allis näsa sisådär 100 gånger och fyllt Elves nappflaska med vad han nu har velat dricka för stunden. Han har joinat Alli i helgen och inte ätit någonting vettigt alls. Om nu inte välling räknas som vettigt. 

Jag fick en ledig kväll i lördags för att kolla på Mello i vänners lag, himla uppskattat. Synd bara att magen inte ville va min vän så kvällen fick ta slut alldeles för tidigt. Men innan den tog slut så han jag bli väldigt berörd av Mollys låt och framträdande. Tänk att hon bara är 19 år! Jag hann oxå bli fly förbannad när Ranelid gick vidare till Globen. Bah! Mycket känslor!

Jag har oxå hunnit äta årets första semla. Gillar ju egentligen inte semlor, men mammas semlor är så smarriga! Hon har i sylt istället för mandelmassa och det gör hela bakelsen. Testa vetja! 

Jag har hunnit köra mitt killerpass och det var helt sjukt tungt. Hoppas verkligen inte jag ska bli sjuk nu. Vill inte! Nu får det vara nog med snoriga näsor och feber. Punkt!

Alli har kläckt två tänder i helgen så nu har vår bebis hela åtta tänder att bita mamma i tutten med. Oh jee! (Nej, hon har fortfarande inte börjat äta.)

Slutligen kan jag bara konstatera att jag inte har slutat tycka att mamma är pinsam, även om jag hunnit bli 25 år. Det är väl för härligt?!

onsdag 15 februari 2012

Kära systeryster

Det är alltid lika trevligt att ha syrran på besök..


Men innan hon somnade hann vi trycka i oss dessa.


Med vi menar jag


och lilla jag förstås. 

Det blev ett trevligt avslut på en ganska jobbig dag.


Sega dag

Idag har jag en fantastisk dag. En sådan där som aldrig tar slut, känns det som. Varför är det alltid tråkiga dagar som är så lååånga?

Alla roliga planer den här veckan har gått i kras och sjukstugan här hemma är ett faktum.

När jag hämtade hem Elve igår var han riktigt eländig så jag tyckte han skulle vara hemma och vila idag. My mistake! Han har inte haft någon feber och varit hur pigg som helst. Antagligen lite uttråkad eftersom sjuklingen Alli bara vill sitta i famnen och ha det mesta av mammas uppmärksamhet.

Fördelen med att vara så här uttråkad är att man får mycket gjort. Mycket tvätt hinner tvättas och vikas, alla sängar blir renbäddade och köket blänker som aldrig förr.

Längtar efter sisbesök! Du är så välkommen idag!

Nu till en helt annan sak. Jag bara undrar. Om det här


väntade på er när ni kom hem, vad skulle ni göra då?

Jag skulle jubla (nåja, bli väldigt glad i alla fall), bryta upp locket och slänga i mig några hjärtan. Sen skulle jag läsa kortet och fälla en liten tår över kärleksförklaringen. Sist men inte minst skulle jag slita upp paketet för att få veta vad det innehåller.

Vad min man gjorde? Han kom hem, smeglade på grejerna och sen åt han middag. Han hade nog varit hemma i alla fall en timme innan han behagade att ens undersöka vad han hade fått.

Jag förstår bara inte hur man inte kan vara lika nyfiken som jag är. :)

Nej, nu ska vi bråka vidare här hemma!
Kärlek.

Högsta vinsten

Förra veckan fick jag ett paket på posten. Jag kunde inte för mitt liv komma på vad det var. Jag hade väl inte köpt något? Så när jag öppnade paketet kan ni nog ana hur glad (och lättad) jag blev.



Det var ju min vinst från en bloggtävling. Tänk att jag vann, jag var chockad i en vecka och försökte fatta. Jag vinner väldigt sällan. När vi var små var det alltid min syster som knep hem alla vinster. Bitter, jag? Inte alls.

Nåja, för att komma till saken. Jag vann en mössa på Cecilia Blankens blogg. Och inte vilken mössa som helst. Denna.



Den är jättefin. Jag vet bara inte om den är så fin på mig. Ok, ni får en bild på mig i mössan.



Jag vet inte. Men jag brukar vara onödigt hård mot mig själv.

Någon som har något att tillägga? Passar, passar inte? Ska sitta högre upp, ner? Kan jag ha den på stan utan att skämmas?

Den är jättefin, varm och skön så jag kanske bara ska lägga ner tönterierna och bära den som denna vettiga människa jag är! Eller nåt.

tisdag 14 februari 2012

Tvättberget

Idag blev bebisbion inställd så här har jag suttit med min absoluta favoritsyssla (eller inte) medan Alli tar sig en tupplur.


Japp, viker tvätt! Jiiha!



Man skulle kunna tro att jag och Marcus bara går i svarta kläder. Inte riktigt kanske men vi är heller inte lika färgglada och fina som barnen.


Ja, här är några stackare som blivit lämnade av sin partner. Jag fattar inte!

När jag inte pysslar med favoritsysslan har jag jobbångest. Jag måste ta mig i kragen och söka jobb. Fy sjutton! Jag har telefonfobi, på riktigt! Jag kan ringa till familjen men helst inte till någon annan. Inte ens kompisar. Det är väl ändå ganska illa?!

Så. om någon som söker en kanonduktig målare ser detta, ring mig för sjutton gubbar!

Nej. nu ska jag gå hänga lite med Alli som behagade vakna.
Hoppas ni får en fin dag i kärlekens tecken!

måndag 13 februari 2012

Chokladmuffins

Ikväll fick jag ett ryck igen och fick lust att baka. Halv åtta var klockan när jag kom på det. Tur att det går fort att göra så Elve hann slicka i sig lite smet innan läggdags.






Jodå, han tyckte om det.


Nu har jag också hunnit provsmaka. Tillsammans med en kopp te satt det himla fint!


lördag 11 februari 2012

Bakdags

Nu är denna tanten i bagartagen!


Någon som kan lista ut vad det ska bli?

fredag 10 februari 2012

Största barnet


Kom min son, nu ska vi bygga jättehögt! Du har aldrig sett på maken!

Om du håller i där nere så bygger pappa enda upp till taket.

Ge mig fler klossar, vi är inte uppe än.

En till pappa. Nej, nu har vi kommit enda högst upp.

Oh no, hela bygget rasade!

Ibland känns det som att den här familjen består av en vuxen och tre barn. Undrar varför?

tisdag 7 februari 2012

Arma krake

Vår tidningskorg börjar ge upp. Så sorgligt. 


Ser ni hur den tar stöd mot skåpet för att orka hålla sig uppe överhuvudtaget. Stackarn.



Ser ni vad fin den är? Var sjutton får man tag på en ny lika fin? Någon som vet?

Henna, vill du göra en ny till oss?

söndag 5 februari 2012

Flaggan i topp

Vilken trevlig kväll vi hade igår. Jag trodde vi bara skulle kolla på Melodifestivalen men vi åt mest. Oj, vad vi åt! Vilken frossa! Eller så mycket åt vi nog inte egentligen.


Eller ja, vi åt nog en del. Man brukar köra med sju sorters kakor, vi slog till på sju+ 1 sorters gotte istället. Jag hann inte ens smaka på allt, då finns det mycket att välja på!

På kvällskvisten rullade jag hem.

Idag har vi varit lite nyttigare. Jag körde mitt killerpass som vanligt. När jag kom hem hade min fina man gjort en riktigt smarrig kycklingsallad. Mums!


Vi avslutar denna veckan med flaggan i topp! En fruktsallad framför Wallander.



Hoppas ni har haft en bra vecka och helg!
Trevlig söndagkväll!






Härligt liv


Åt skogen med LCHF och alla dieter! Hembakt bulle (tack mamma) och iskall mjölk är livet!

Livet är för kort för att inte njutas av.

lördag 4 februari 2012

Mellopremiär!

Ikväll smäller det! Äntligen är Melodifestivalen igång igen! Jag ska faktiskt lämna min familj och hänga med vänner ikväll. Mys!


Såhär skulle jag vilja gå klädd men det går inte än. Får hitta på något annat. Sen när jag har tränat mig i toppform ska jag gå shoppa så mycket kläder att min man får nippran! Banne mig! Inga gravidvänliga eller amningsvänliga. Bara sånt jag tycker är fint och trivs i! Längtar!

Ikväll ska jag bara umgås och ha trevligt. Ladda mina batterier så jag orkar. 
Vilka hejar ni på ikväll? Eller kollar ni överhuvudtaget? Eller har ni andra planer?

Hoppas ni får en kul kväll allahopa!

Hårfagra


Elve har blivit skallig. Eller ja, inte riktigt. Jag har bara klippt honom lite och resultatet blev fruktansvärt! Stackars barn! Som Marcus sa, -Vi får börja kalla honom cykelhjälmen. Eller störtkruka kanske.

Ni hör ju. Jag försökte ta lite bildbevis men han ville inte sluta leka för en sekund. Här kommer några suddiga i alla fall. (Suddigt är verkligen till min fördel så ni inte ser alla detaljer.)




Usch, det är så kort. Det är så illa att jag kan tänka mig att gå till frisören med honom och klippa av allt. Får se hur vi gör. Tur det växer!

En till som haft en hårfager dag är Alli. Det stod åt alla världens håll när hon vaknade i morse. 





Förutom att vi har varit fina i håret och gått runt i myskläder så har vi städat hela kojan. Lördagens huvudsyssla brukar vara att tömma tvättkorgen till normala mängder, så även idag. Mer än så händer inte idag.

Hoppas ni har en bra dag!