tisdag 27 mars 2012

Ärtigt

Dessa kommer nog få det blött om tårna i vår och sommar. 



Och ja, har han bara dessa på fötterna får han hoppa i hur många vattenpölar han vill!

fredag 23 mars 2012

Helt sjukt!

Naj naj naj! Nu har sjukdomarna tagit över hela familjen. Igår var jag så pigg att jag gick över till en kompis för lite lunch. Det skulle jag inte ha gjort. Idag är min hals sju tusen resor värre än den var för någon dag sen. 

Alli var också piggare igår så jag trodde att hon var klar med att vara sjuk, men icke. Idag har hon feber igen och är lite eländig.

Hennes bror är värst. Han har hög feber hela tiden, den släpper ju aldrig greppet om stackarn. Han har fyra nappflaskor som han varierar mellan, vatten, mjölk, juice och välling. Fint att han får i sig någonting i alla fall.

Även pappan i huset har drabbats om än inte så hårt. Han ska nog orka parta i morgon. 

Själv ska jag banne mig vara frisk på söndag, då vankas brunch med finaste vännerna. Blir nog veckans höjdpunkt det!

Men nu ska ni får höra något helt underbart som hänt under den senaste veckan. Alli har slutat amma på natten! Jaa! Absolut inte frivilligt men när morsan höll sig borta några nätter hade hon inget val. Nu är det bara resten av amningen som ska avslutas också, sen är jag en fri kvinna. Hrm.

Igår var mamma och Jenny förbi med lite förnödenheter till oss sjuklingar. Tack så jättemycket! De kom även med tulpaner som får pigga upp oss i sjukträsket. Tack tack!

Hoppas ni där ute får en frisk och härlig helg!

tisdag 20 mars 2012

Livstecken

Jodå, jag lever. Knappt. Känns det som. 

Dessa sjukdomar har tagit över min kropp och vägrar lämna tillbaka den. Blir så trött! Från lördagnatt har jag mått som en gris med feber, halsont och hosta som drar så härligt i lungorna. Jag har inte duschat på lika länge och luktar som en gammal trasa. Typ. Ni hör ju, livet leker. 

Nu när jag börjar piggna till lite så har nästa stackare blitt sjuk. Alli. Hon ligger här i soffan med mig och rosslar. Buhu.

Vi vill ha tillbaka våra kroppar nu! Bums!

 

onsdag 14 mars 2012

Lek och stoj

Jag bara älskar dagar som dessa. I måndags träffades vi alla i parken och lekte, åt lunch och lekte lite till. Så härligt när våren visar sig från sin bästa sida!














 Tänk om alla måndagar kunde vara lika bra! En underbar start på denna veckan!

Bestiga berg




Ibland känns det som att hon bara gör detta med flit, för att oroa sin nojiga morsa. Men för att jag ska slippa alltför många hjärtattacker har jag gjort några enkla justeringar här hemma. 



Försök att klättra nu, kära du!

söndag 11 mars 2012

Klädparty

I veckan var jag iväg på ett litet klädparty med massa trevliga mammor. Det var Me & I-kläder och det fanns så himla mycket fint. Hade min plånbok varit lite rundare om kinderna hade jag nog beställt några miljoner fler plagg. Det jag fick med mig hem var en underbart gosig tröja till Elve och en "hängselbyxa" i frotté till Alli. (Den med moln på rumpan för de som är insatta.)


Den är lite, lite för stor men den växer han nog i snart. Jag älskar den redan så den lär användas flitigt i vår och sommar. Ja, han tycker ju också om den, såklart! Tro inte att jag kan tvinga på honom något som han inte gillar! 




lördag 10 mars 2012

Nya pjucks




Elve har fått nya vårskor. De är så fula att de blir fina. Och lätta att ta på så jag hoppas han ska klara av det själv när våren kommer. De gick även utmärkt att springa och hoppa i så han är nog meganöjd med de! Tack morfar!

Hoppas ni har en fin lördag. Själv ska jag iväg på roligheter ikväll så barnen får åka till mormor och morfar. Där ska de få bada i badkaret, äta gott och bara mysa med favoriterna. Marcus ska ha så roligt som att plugga till tenta, därför lämnar vi honom hemma.

Nej, nu ska jag packa ner allt vi kan tänkas behöva i helgen sen blir det tåget mot nya äventyr!

Trevlig helg!

onsdag 7 mars 2012

Pyttelilla Elve

Tänk vad liten Elve var när han föddes. Det är så svårt att minnas exakt hur liten han var. En grej har etsat sig fast och det var när jag för första gången fick upp honom i famnen och han var så liten att han höll på att glida ur mitt grepp. Han var så liten i omkrets så jag inte visste hur jag skulle hålla fast honom. Det kändes som att han skulle gå sönder. Tänk då de bebisar som väger under 2,5 kg. Helt galet!

Det är också helt otroligt att de växer i magen och ut ploppar det en liten människa som man älskar från första sekund. Helknas! Ja, detta är vad jag går och tänker på, på dagarna. Bland mycket annat!


Jag hittade Elves första body i storlek 44. Den fick dockan ta på sig nu, precis lagom. Jag hoppas att jag inte (om jag får fler)  får någon mer prematurbebis.

Såhär liten var Elve när han vill komma till oss en och en halv månad för tidigt. 



tisdag 6 mars 2012

Rester

Det fina med kalas är att man får smaska i sig godsaker i flera dagar på raken. Den här morsan och godsaker är de bästaste av vänner. 



Eftersom jag inte kände några smaker då så njuter jag av gottesakerna nu istället.

 Detta var nästan en prinsesstårta. Ljus botten med hallonmousse och vaniljkräm. Jag täckte den med vit marsipan och skrev ALLI 1 på. Helt ok för att vara min första marsipantårta. Den allra första tårtan var en jordgubbstårta som jag gjorde förra året till midsommar. 

Bortskämd ettåring

I lördags fick Alli många fina klappar. Här kommer favoriterna.


Morfar kom med en hel outfit. Allt ton i ton så kanske att man blandar upp dessa med andra plagg. En body, byxor, strumpor och en ljuvlig mössa. Detta blir kanon till våren och sommaren.





Dessa underbara figurer hade Isse valt ut helt själv. Underbara! De får bowla och spela musik i sommar. Isse med familj är välkommen hit när som helst för lite lek och bus. 



Av oss fick hon ett par tossor från Bellio. Bruna med gröna grodor på. Nu laddar vi för att hon ska börja gå. 

Sist men inte minst. Den jättegosiga koftan med matchande mössa, som ni redan har fått se. Jag bara älskar färgkombinationerna.


Stort tack till allahopa!

Köttberget

Ska det va så ska det va!



Vi var i affären igår och Marcus gjorde ett klipp! Han försvann en stund och Elve letade och letade. Snart kom han tillbaka med ett helt köttbulleberg. Ni kan nog tänka er den synen!

Ikväll vankas det potatis och köttbullar med gräddsås och lingon.

söndag 4 mars 2012

Livets bergochdalbana

Igår hade vi en riktig glädjens dag och livet var på topp.

I morse fick Elve ta ambulansen in till sjukhuset. Det svänger fort i livets svängar. Nu hoppas jag att det inte är något allvarligt (vi väntar på proverna) men självklart oroar jag mig till max. En blir helt nojig när barnen blir dåliga. 

Och jag slängdes bakåt i tiden till när Elve var en månad och slutade andas och fick åka ambulansen in. Då kom alla panikkänslor tillbaka. Fy sjutton!

Nu går jag här hemma och försöker sysselsätta mig så jag inte ska bli knäpp av oro. Håller tummarna för att Marcus ska ringa med ett bra besked snart.

Hoppas ni har en bättre start på denna dagen!
Var rädda om varann!

(Inlägget nedan var tidsinställt.)

Tillägg: Han är hemma och mår ok. Han har en infektion i kroppen och troligen öroninflammation. Så ännu en vecka som kommer kantas av sjukdomar.

Lilla apan



Ja, ni ser. Hon klättrar verkligen upp överallt! En får oroa sig som en dåre. Jag har inte nått den kritiska punkten att hon ska bära hjälm men det är inte långt ifrån. Där brukar Alli hänga och kolla på skolbarnen.

(Ser ni staketet på andra bilden? Där går gränsen till skolgården. Jag gillar´t inte!)

lördag 3 mars 2012

Grattis Alli

Idag har vi firat vår bebis som har blivit 1 helt år! Det har gått så himla fort. När en var liten tyckte en att alla vuxna var så konstiga som sa att allt alltid gick så fort. Men det är så sant! Man märker det speciellt efter att barnen kom. 

Alli ett dygn gammal och en jättetrött dubbelmorsa.

Precis hemkomna.
Det där känns som igår. Konstigt att tiden kan gå så fort. Och Elve var så liten han också. Gos.

Nåväl, idag var det dags för ettårskalas. Jag fick något ryck och bestämde mig för att baka allt själv. Jag bakade verkligen hela dagen igår, till elva skulle jag tro. 




Vilken tur att jag hade denna lilla assistent vid min sida, annars hade jag nog stått och bakat än. (Och tack, Jenny.)

Slutresultatet kan jag inte uttala mig om pga den förbenade förkylningen. Jag känner inga smaker! Gaah! Gästerna verkade nöjda i alla fall.




Pä kvällskvisten tog vi en promenad i nya presenterna. (Tack farmor/svärmor och farfar/svärfar.)


Grattis älskade Alli! Hoppas du har haft en lika fina dag som vi andra.

Nu har födelsedagsbarnet äntligen somnat så nu ska jag också krypa ner i sängen.
Natti natti!