fredag 18 maj 2012

Det är ingen vanlig dag

...för det är mammas födelsedag. Hurra hurra hurra! Grattis kära mamma! 


 Jobba lugnt så ses vi i eftermiddag.

torsdag 17 maj 2012

Härliga torsdag

Idag har hela familjen tillbringat dagen på Skansen. Det har varit så mysigt. Vädret har varit ljuvligt och vi har haft riktig kvalitetstid. 



Vi började med lite lunch i Rosengården (som bara bestod av tulpaner konstigt nog), ackompanjerat av paraden som passerade på gatan nedanför. Najs!


Mätta i magen styrde vi kosan mot Lill-Skansen och alla söta minidjur. Där trivdes barnen. 
När båda hade sovit lite middag dök mamma och pappa upp och det var dags för fika. 





Dagen avslutades på restaurang med mina älskade killar. Alli fick åka hem med mormor och morfar.

Nu är jag helt slut och sängen kallar. Så natti.

(Psst. S, vagnen återkommer på momangen när ni behöver den.)


onsdag 16 maj 2012

Årets första grillning




När vi hade besök från Finland ville vi slå på stort och grilla. Synd bara att vädret inte ville samarbeta. Brr!

Skolgården

När majoriteten av våra fönster vetter mot en skolgård får en ganska bra överblick. Desto mer jag studerar och tänker efter desto fler "bevis" får en.

Pojkarna är allt som oftast klädda i mörka, bylsiga kläder så de kan leka och härja bäst de vill. För det är precis det de gör. Härjar alltså. De springer, jagar, slåss och brottas. Är väldigt gapiga och högljudda. 

Flickorna däremot har ljusare, tajtare mer ömma kläder. Deras kläder gör att de inte kan leka som pojkarna. Det måste vara lite mer försiktiga, vilket de också är. De går oftast två och två och pratar, eller sitter på gungorna. Inget gap och skrik här inte. Fina flickor.

Om ni alla tänker efter så startar detta i låg ålder.Så länge som jag kan minnas är det alltid pojkarna som har tagit plats och flickorna har fått anpassa sig och flyta med. Det är alltid pojkarna som har synts och hörts medan flickorna suttit bredvid och kollat på. Oj
 vad detta har präglat mig.

Jag blir bara mer och mer frustrerad varje gång jag ser detta! Hur sjutton ska jag kunna uppfostra mina barn till individer som ska få (klä sig och) vara precis som de är? Inte göra skillnad för att de är pojke och flicka. Jag vill att de ska få exakt samma möjligheter och förutsättningar i livet.

Jag får kämpa hårt helt enkelt!

(Jag vet att inte alla är si eller så, jag hårddrar.)

tisdag 8 maj 2012

Cykelkorg

I helgen hade vi besök hela vägen från Finland, mycket trevligt! Vi besökte bland annat ett loppis här i trakterna. 

Jag anlände med en mycket smal plånka och hade väl inte tänkt köpa något heller. Men så snubblade jag över sötaste cykelkorgen, perfekt till Elves trehjuling. En femma kostade kalaset! Ett fynd skulle man kunna säga.



Så fint att nallen kan följa med på alla stora äventyr ute i stora vida världen.